Succesvol Teugelderschip trekken!

De organisatie van de 3e Open Laarbeekse Teugeldersschip Trek Kampioenschap van de Stichting Teugelders van Ganzendonck kan spreken van een zeer geslaagd evenement. Er was voor de zekerheid een grote tent geplaatst op het terrein, waar bezoekers en wachtende teams in konden schuilen indien dit nodig zou zijn.

Dit jaar werd er heen en weer getrokken. Sommige teams vonden tegen de stroom in trekken een stuk zwaarder dan met de stroom mee. Dat was dan ook wel aan de tijden te zien. De halve finale werd tegen de stroom in getrokken om het net iets moeilijker te maken. Burgemeester Gilissen maakte een mooie entree.

Met enkele leden van de Leonarduskapel voorop kwam hij als kapitein in een boot omringd door matrozen naar het evenement. Met enkele woorden opende hij het 3e OLTTK. Ook de club van de ‘nej prinsen’ bezocht het spektakel. Zij schonken een beker voor het team dat 11e werd. Om deze wisselbeker te houden dient het winnende team het 11 jaar op rij te winnen.

De drie Toppers, Goor, Geer en Rene, kwamen in een politiebus een bezoek brengen aan het OLTTK. Na een nummer te hebben gezongen (nou ja, matig geplaybackt) deden zij ook een poging om te trekken voor de snelste tijd. Als coach hadden zij Coby van de Kamp achter zich staan die de teugels goed liet vieren. Op het schip was hun kapitein, voorzitter van de Teugelders, Guido Klessens. Achter de 3 toppers zaten Mario Rovers, Johan Otten en Antwan Otten.

De finale ging tussen de Volhouwers en de KPJ. Net als de halve finale, waar het om enkele 10de seconden ging, was het behoorlijk spannend. De Volhouwers hadden bijna de wisselbeker in hun bezit. Echter de KPJ gingen met de eer strijken. Zij versloegen de volhouwers in de finale. De Volhouwers gingen aan de haal met een prijs van Traxx uit Uden waar ze met 5 personen naar toe mogen. De KPJ nam naast de wisselbeker de 1e prijs, koken met 10 personen bij het kookpunt van Ties van Orsouw, mee naar huis. Ties was zelf aanwezig om de prijs in de vorm van een cheque te overhandigen.

Ondanks het weer en de diverse evenementen in Laarbeek is het zomerse spektakel weer druk bezocht. Radio Kontakt zondt het evenement de gehele dag live uit. De recordpoging ‘Voertuig trekken’ ging niet door omdat niemand zich hiervoor aanmeldde. (FOTO’S)

Deel dit: