Zomercarnaval is een onderscheiding waard!

Beek en Donk – Vriendinnen Saar, Fem, Keet en Annabelle uit groep 7 van basisschool ’t Otterke hielden afgelopen zondag 5 september een Zomercarnaval voor alle basisschoolleerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8.

De Dorpstuin was omgetoverd tot een waar tropisch paradijs waarbij het zonnetje zich ook nog eens van zijn goede kant liet zien. Dat alle kinderen wel weer zin hadden in een feestje was te zien aan de opkomst en het enthousiasme. Namens het bestuur van Stichting Teugelders van Ganzendonck reikten Romy en Noortje de vier vriendinnen een onderscheiding uit. “Jullie hebben iets voor elkaar gekregen wat zelfs ons niet gelukt is, dat is een onderscheiding waard…en nou feesten!” aldus Romy.

Deel dit:

Maarten Maas legt voorzittershamer neer

Voorzitter van Stichting Teugelders van Ganzendonck, Maarten Maas, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij de voorzittershamer neer zal leggen. Maarten is 3 jaar voorzitter geweest van de Teugelders.

In 2018 werd Maarten, onder voorwaarden, interim-voorzitter nadat er op dat moment geen geschikte kandidaat gevonden kon worden voor de functie. Inmiddels hebben de nodige hervormingen plaatsgevonden en staat de stichting er ook weer financieel gezond voor.

De coronaperiode heeft er mede voor gezorgd dat het bestuur is gaan reflecteren en zij zijn tot de conclusie gekomen dat ze aan de rol van voorzitter een bredere invulling willen geven; met name in ceremoniële zin. Iets waarvan Maarten vanaf het begin heeft aangegeven de rol van voorzitter zo niet te willen en kunnen invullen. In goed overleg is besloten om op zoek te gaan naar een andere voorzitter waardoor Maarten zijn ontslag heeft ingediend. Maarten zal bij de Teugelders betrokken blijven, onder andere als lid van de Sponsorcommissie.

Mocht u interesse hebben in het voorzitterschap en/of hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen via info@teugelders.nl.

Deel dit:

Gezien in de De MooiLaarbeekKrant : Zomercarnaval in Beek en Donk: ‘Het vetste feest ever’

Beek en Donk – De teleurstelling was groot toen dit jaar carnaval niet door kon gaan. Maar komt er dan helemaal geen feest dit jaar? Niet als het aan vier jonge meiden ligt. Zij willen op 5 september Zomercarnaval organiseren. Voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 uit Beek en Donk.

Nee, niet in Rotterdam, maar in Beek en Donk. Niet ontstaan uit een kleine groep Curacaose en Arubaanse carnavalisten, maar uit vier enthousiaste zesdegroepers die niet langer kunnen wachten op een spetterend feest met elkaar.

De teleurstelling van wederom een gemiste carnaval was zichtbaar bij Saar, Keet, Fem en Annabelle, vier tieners van basisschool ’t Otterke in Beek en Donk. Was daar nu echt niets aan te doen? Op een ander moment en in een andere vorm desnoods, maar carnaval kon niet wachten tot 2022. In mei trokken de meiden hun stoute schoenen aan en belden met de gemeente om een gesprek aan te vragen met de burgemeester. Deze was zeer gereserveerd gezien de coronamaatregelen, maar wilde graag meedenken met de dames en schiep de kaders waarbinnen ze verder konden werken aan de ontwikkeling van hun plan.

Waar er eerst gedacht werd aan een tropisch weekendspektakel voor álle inwoners van Laarbeek, bleek dat te hoog gegrepen. Het genodigde publiek beperkt zich tot alle kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisscholen in Beek en Donk en vindt plaats op zondagmiddag 5 september. Een klein begin als je het vergelijkt met de eerste inzet, maar het wordt een knallend begin. Of, zoals Saar, Keet, Fem en Annabelle zeggen: “Het vetste feest ever.”

Er is aan alles gedacht en met behulp van een aantal sponsoren en vrijwilligers zal begin september ‘Zomercarnaval Laarbeek’ een feit zijn. Een meer tropische locatie dan de Dorpstuin heeft Beek en Donk niet te bieden en hier mogen de uitgedoste feestvierders zich op 5 september om 14.00 uur ‘s middags melden voor een onvergetelijk feest.

Aanmelden kan via de website www.zomercarnavalbeekendonk.nl en voor de geringe entreeprijs van € 2,50 wacht de kinderen een feestelijk, door dj’s opgeluisterd onthaal. De hongerige en dorstige feestvierders zullen uiteraard voorzien worden van de nodige versnaperingen. Om 17.00 uur mogen ze weer worden opgehaald of aan de (op)tocht naar huis beginnen.

Wil jij erbij zijn, schrijf je dan vóór 30 augustus in: www.zomercarnavalbeekendonk.nl

Bron: De MooiLaarbeekKrant

Deel dit:

De Dansmariekes in het zonnetje gezet!

De leiding van de Dansmariekes heeft de leden een presentje gebracht. De Huidige Dansmariekes en de gestopte Dansmariekes kregen een presentje uit handen van de leiding; Joshy Gevers, Lieke van Ansum en Dely Kluijtmans. 

Namens de Teugelders van Ganzendonck bedankt voor de inzet; ook tijdens de corona-tijd werd er om de twee weken getraind om in vorm te blijven.

Deel dit:

Carnavalsstichting uit Beek en Donk (Noord-Brabant).