Toekomst carnaval Ganzendonck

schouders-onder-toekomst-carnavalWoensdagavond 21 september vond er een, misschien wel historisch, overleg plaats over de toekomst van het Ganzendonckse carnaval. Het bestuur van de Teugelders ziet in alle leeftijdscategorieën het aantal carnavalvierders teruglopen en wil daar graag verandering in brengen. De ideeën en veranderingen die daarvoor nodig zijn wil men met zoveel mogelijk betrokkenen bespreken, opzetten en doorvoeren. Voor de bijeenkomst van woensdag waren een aantal groepen en personen uitgenodigd die nu ook al actief zijn in het plaatselijke carnavalsgebeuren. Liefst 25 zeer betrokken personen kwamen naar het constructieve overleg. In 5 groepen werden oorzaken, ideeën en mogelijkheden besproken. Deze werden daarna gedeeld met de complete groep.

Er is nu uit de aanwezigen een kleinere groep gevormd die zaken verder gaat verduidelijken en vervolgstappen gaat uitzetten. Eén van de zaken die in gang gezet gaan worden is een onderzoek onder de jongeren die wel carnaval vieren, maar dat niet in eigen dorp doen.

Uniek aan deze bijeenkomst is niet alleen de grote opkomst, maar vooral ook het feit dat iedereen ziet dat het tijd is voor veranderingen en dat men daar gezamenlijk aan wil werken.

Deel dit:

Koninklijk bezoek Prinsjesdag

2016-09-20-prinsjesdag-033De ex-Prinsen van Ganzendonck en hun partners kregen dinsdag 20 september tijdens Prinsjesdag bezoek van een vertegenwoordiger van het Koninklijk huis. Niemand minder dan Laarbeeks burgemeester Frank van der Meijden, die tenslotte door Koning Willem Alexander is benoemd, was te gast tijdens de jaarlijkse viering van deze bijzondere dag. In een korte toespraak benadrukte hij het belang van carnaval, waar hij volgens eigen zeggen ook van houdt. ‘Een stukje cultuur wat ons Brabanders bij de geboorte is meegegeven‘, aldus de burgemeester. Dhr. van der Meijden kreeg door het bestuur van de Prinsengarde een koffertje uitgereikt met Laarbeekse streekproducten (Hoewel niemand de inhoud heeft gezien…..!).

De gezellige dag begon bij Heemkundekring De Lange Vonder. Walther van Kessel en Harry Brugmans vertelden het gezelschap een stukje geschiedenis over het ontstaan van Beek en Donk. Hierna werd in 2 groepen een wandeling door het dorp gemaakt. Tijdens deze informatieve wandeling werden de Donkse mensen ingelicht over het verleden van Beek. Voor de Beekse mensen gold het omgekeerde.

De avond stond in het kader van lekker eten, een drankje en de bijna traditionele kwis waarin de Prinsen het tegen de Prinsessen op moesten nemen.  Na het beantwoorden van een 20-tal (digitale) vragen en een spel waarbij via liplezen woorden herkend moesten worden, kwamen de Prinsen als winnaars uit de verf.

Het bestuur van de Prinsengarde, Karel van Deursen, Stephan van Schijndel en Rob van Doore, is er in geslaagd om wederom een mooie dag te organiseren. Een aantal foto’s vind je in ons ARCHIEF.

Deel dit: