Opslagplaats gezocht!

2016-02-07 Carnaval zondag 124De Teugelders zijn met spoed op zoek naar een nieuwe overdekte opslagplaats voor hun prinsenwagen. De huidige plek is zeer binnenkort niet meer beschikbaar en in de buitenlucht loopt de wagen snel veel schade op.

De wagen wordt slechts één keer per jaar uit de stalling gehaald voor gebruik tijdens de Beek en Donkse carnavalsoptocht. De rest van het jaar staat de wagen geparkeerd en zijn er verder geen activiteiten rond het voertuig.

Iedereen die een eventuele plek weet of zelf ter beschikking heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de Teugelders. Dat kan d.m.v. een email naar info@teugelders.nl. Bij vermelding van een telefoonnummer wordt er vervolgens snel contact opgenomen.

Nieuwe adjudant Teugelders

Op zoek naar adjudantDe Teugelders van Ganzendonck zijn een zoektocht gestart naar een nieuwe adjudant. Na 11 jaar deze functie te hebben bekleed heeft Ronnie Tijssen te kennen gegeven deze functie over te willen dragen aan iemand anders. “Het waren 11 prachtige jaren, waarvan Ria en ik met volle teugen hebben genoten”, aldus de zittende adjudant. “De tijd is aangebroken waarin het goed is dat iemand anders het stokje overneemt en de functie met fris elan op zijn eigen manier in gaat vullen”, zegt Ronnie.

De adjudant is de rechterhand van prins Luuk en zijn eventuele partner. Van begin tot eind is hij betrokken bij de keuze van een nieuwe prins, tot aan het begeleiden van de belangrijkste persoon in het carnavalswereldje tijdens het gehele seizoen. “Een hele eervolle en mooie taak”, verteld Ronnie. “Ria en ik hebben er veel mensen (beter) door leren kennen en kunnen over ieder jaar mooie, opvallende en/of waardevolle verhalen vertellen”. Ronnie Tijssen blijft bestuurslid bij de Teugelders, en blijft ook werkzaamheden als het samenstellen van Den Teugelder, onderhouden van de website en social media, de organisatie van SplasH!!, en alle andere zaken gewoon doen. Ria blijft foto’s maken, adverteerders werven voor het carnavalsblad, en is inzetbaar voor andere werkzaamheden.

Op dit moment zijn de Teugelders nog op zoek naar een opvolger. Iedereen, dus ook van buiten de carnavalsstichting, die belangstelling heeft kan vrijblijvend informatie krijgen over de functie van adjudant. Een email naar info@teugelders.nl is genoeg. Er wordt dan contact opgenomen.

Carnavalsstichting uit Beek en Donk (Noord-Brabant).