Bedankje boerenbruiloft

Carnavalsdinsdag was de grote dag voor Boer Grard en Boerin Anna. De boer arriveerde op een prachtig versierde boerenkar bij de boerin. Samen met familie en vrienden ging de tocht naar de Regt, waar Prins Luuk XLV en zijn gevolg aansloten. Bij Café Zaal v.d. Burgt was er vervolgens een goed verzorgde brunch. Boer Grard had de opdracht meegekregen om het bruiloftsfeest om te zetten in een festival, het WoeDen Sjoe festival. Tijdens de brunch kreeg iedereen 2 klompjes om mee te klappen op het muziekstuk de klompendans van Rowwen Heze, een kippenvel-moment!

Na de brunch ging het gezelschap naar zaal de Tapperij, waar de huwelijksvoltrekking plaatsvond. In een volle zaal hadden familie en vrienden de nodige bezwaren tegen het voorgenomen huwelijk. Maar nadat deze allemaal weerlegd waren, voltrok de ambtenaar van de burgerlijke stand het onechte huwelijk en gaf de pastoor zijn zegen. Elk applaus werd er met de klompen geklapt. Na de openingsdans, natuurlijk ook op klompen, barstte het feest los. Zo liep de middag al feestend over in de avond, waarbij er afscheid werd genomen van het boerenpaar en later ook de prins.

Het was een geslaagde boerenbruiloft! De organisatie van de Teugelders wil dan ook heel veel dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag. Met name degenen die de brunch mede mogelijk gemaakt hebben: boer Grard en boerin Anna, Café Zaal v.d. Burgt, supermarkten Plus, Em-Te en Jan Linders, superslagerij Brouwers, varkensvleesboer van der Aa, vershuis van de Laarschot en boerderij Jan Biemans.

Tijdens de preek van de pastoor is er gecollecteerd voor een goed doel. Het boerenpaar gaat de opbrengst schenken aan stichting dierenpark het Regter Eind, voor de aanschaf van een nieuwe koe.

Deel dit: