BOERENBRUNCH EN -BRUILOFT IN GANZENDONCK

Tinus en Sientje, het Boerenpaar van de Teugelders van Ganzendonck, hebben ondertussen hun vrijgezellenavond gevierd. Hun huis is versierd met een boog en voorzien van groen, bloemen en groenten. Langzaamaan nadert Carnaval, waarbij het Boerenpaar op dinsdag 5 maart in de onecht met elkaar verbonden wordt.

Op Carnavalsdinsdag gaat het paar op de boerenkar eerst naar de Regt, waar ze om 11.00 uur zullen arriveren. Vanuit de Regt gaat het gezelschap naar Café Zaal van de Burgt. Daar wordt om 12.11 uur de boerenbrunch aangeboden. Ieder die hieraan wil deelnemen is welkom! Kaarten kosten € 5,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 2,50) en zijn te koop bij de Snuffelmarkt, Heuvelplein 10c en bij Café Zaal van de Burgt, Heuvelplein 21.

Na de brunch vertrekt het gezelschap om 13.00 uur naar Café Zaal de Tapperij. Daar worden Tinus en Sientje met elkaar in de onecht verbonden. Maar eerst spreekt de ambtenaar van de Boergelijke stand, Joan Briels, het Boerenpaar toe. En misschien zijn er ook nog wel bezwaren vanuit de zaal. Daarna is het de beurt aan de pastoor om een preek te houden. Voorgaande jaren was BH Titus altijd op dinsdag present om het Boerenpaar te trouwen. Maar gezien zijn eerbiedwaardige leeftijd is BH Titus met emeritaat gegaan. Natuurlijk gunnen ook de Teugelders hem zijn verdiende rust en bedanken ze hem voor zijn doordachte preken. De boerencommissie is op zoek gegaan naar een nieuwe pastoor en op Carnavalsdinsdag zal er ‘witte rook’ uit de schoorsteen van de Tapperij opstijgen. De nieuwe pastoor draagt de eerste heilige mis op bij Tinus en Sientje! Bent u ook benieuwd wie die nieuwe pastoor is?

Na de trouwerij is er gelegenheid om het Boerenpaar te feliciteren en barst het boerenbal los, het Woeden Sjoe Festival!
Carnavalsdinsdag in Ganzendonck: boerenbrunch, trouwerij en Woeden Sjoe Festival. Zorg dat je erbij bent!

Deel dit: