Campingevent 2019

Het eerste weekend van september was het jaarlijkse campingevent van de Teugelders van Ganzendonck, met prachtig weer. Het campingevent had dit jaar andere organisatoren en die gooide het roer helemaal om. Het bleef tot het laatst “strikt” geheim, waar ze na toe gingen. Maar het was duidelijk dat alles geregeld was en dat de gene alleen de slaapspullen mee hoefde te nemen en eventueel je caravan of tent. Het zou dit jaar een all-in weekend worden.

De organisatie was al weken druk aan het oefenen om in beweging te komen,  zo werd ook de presentator van ‘Nederland in beweging’ in geschakeld en al de genodigde gasten kregen vooraf de warming-up thuis gestuurd. Even als de route….

Het bleek dat wij nog nooit zo dicht bij huis zijn gebleven, de reis vertrok dan ook naar het naast gelegen Heidurp, bij de kampeerboerderij van Lierop.

Vrijdagavond stond in het teken van “bij kletsen”,  dit is dan ook gebeurd tot in de vroege uurtjes bij een warm kampvuur. De zaterdagochtend werd iedereen wakker getrompetterd en kwamen de Teugelders in beweging met een heuse ochtendgymnastiek. Het was wel duidelijk dat iedereen thuis volop geoefend had, want het verliep bijna vlekkeloos.

Na een frisse douche werd iedereen verwacht aan het ontbijt. Gezellig met zijn alle aan lange tafels gingen de broodjes en eieren er goed in. Na de middag zijn we gestart met de middag activiteit. Er werden zes groepen gemaakt en zo werd er uiteindelijk een groot schilderij gemaakt met het logo van de Teugelders. Dit werd uiteindelijk overhandigd aan Prins Luuk XLVII en zijn gemaal Thijmen. Gefeliciteerd mannen met jullie schilderij en geef het maar een mooi skôn plekske in jullie nieuwe woning.

Ook hebben de kleintjes een eigen schilderij gemaakt, zo ontstond erin eens een heus Hiep Hoi terrein, met op elkaar gestapelde pallets die voorzien werden van mooie kleuren en kunstwerken.

Het avond eten werd verzorgd door de vele handjes die mee geholpen hebben, zo werd er een gigantische pan met paella gemaakt en bami met vurige saté. Na het eten trokken de donkere wolken gelukkig weg en de berg afwas werd gedaan.

Nadat iedereen zijn eigen had opgefrist en de avond gevallen was, begon de avondactiviteit. Een heuse spooktocht in de naast gelegen bossen. De allerkleinste bleven achter bij de thuisblijvers en de rest vertrok in groepjes het donkere bos in… In het bos zaten dan ook heuse spoken en wat werd er gegild. Er kwamen diverse Teugelders met bezwete handen het bos uit… Maar wat was het een mooie tocht. Na de tocht hebben we met alle aanwezige gasten en spoken geborreld tot de drankjes bijna op waren. Ook werd de gewillige prijs, die onze voorzitter in het bezit had, uitgereikt. De prijs was dan nog groter geworden dan dat die al was en met hele mooie woorden overhandigd aan de nieuwkomers van dit jaar. Gefeliciteerd kindercommissie met jullie GROTE prijs, jullie mogen er dan ook een jaar van genieten. Na de lange dag van zaterdag mocht iedereen op zondag uitslapen. De brunch werd voorbereid en er werd heerlijke gegeten van al het lekkers wat er was. Nadat de buiken gevuld waren, is iedereen gaan opruimen en gaan poesten. Zodat we volgend jaar zeker terug mochten komen. Hierna is het kampvuur nog even aangemaakt om de mooie kleurrijke pallets op te stoken en nog even na te kletsen.

Wij willen dan ook iedereen bedanken die samen met ons dit weekend tot een succes hebben weten te maken. Het was super gezellig en tot de carnaval…


Foto’s Campingevent

Deel dit: