De laatste Carnavalsavond

Dat was ‘t dan weer. Het Carnavalsseizoen 2019-2020 is gisterenavond bij Café-Zaal de Tapperij op een fantastische wijze afgesloten. De zaal liep al vroeg vol en de stemming zat er vanaf meet af aan, goed in. 

Rond 22:00 uur was de beurt aan de Dansmariekes om nog één keer de gardedans ten uitvoer te brengen voor de Prins. Als dank voor hun geweldige inzet werden ze door Prins en Adjudant beloond met een leuke attentie. 

Niet veel later betrad een trotse Boer Hendrik samen met zijn Boerinneke Trui het podium om iedereen te bedanken voor de geweldige dag die zij hadden. Daarna liep de spanning voelbaar op want veel Ganzendonckers en Ganzendonckerinnekes wilden het zeker weten. Zal het fenomeen Luuk de 48e dan toch vrijwillig zijn steek af gaan zetten?! 

Voorzitter Maarten Maas stond al enige tijd op het podium om de ceremonie te beginnen, maar Luuk de 48e bleek spoorloos; alsof hij zich aan de werkelijkheid van het afscheid wilde onttrekken. 

Toen Luuk de 48e eindelijk gevonden was, was er geen ontkomen meer aan. Toch deed hij nog een ultieme poging en introduceerde ter plekke een nieuwe traditie waarbij zijn heerschappij tot aan klokslag middernacht kon worden verlengd. 

Muziekkapel STOUDT deed er nog een schepje bovenop door direct weer in te zetten op een muzikale “Zugabe”. Maar daar kwam een eind aan toen Stephan van Schijndel van de Prinsengarde het woord nam. Op zeer treffende wijze vatte hij de regeerperiode van deze Prins samen. 

Vanaf het begin wist Luuk de 48e iedereen te verrassen door zijn ludieke acties. Het 48 uur journaal, de Luukse boot in het kanaal, de tent op het Heuvelplein en nog veel meer. Dat heeft bij velen een diepe indruk achtergelaten. Deze was er één om te onthouden; dat waren velen in de zaal met Stephan eens. Namens de Teugelders van Ganzendonck bedankte Stephan de Prins en zijn bekende achterban van de Beweging. Na een mooie afscheidsspeech van de Prins wilde de Adjudant ook nog zijn zegje doen. Hij wist de humor die de Beweging zo typeert, nog even goed neer te zetten, door zijn “slaaf zijn” periode kort te omschrijven als een juk waar hij zichtbaar blij nu van was verlost. Daarna ging het snel. De Adjudant werd uit zijn “slaaf zijn” lijden verlost en ook ‘t Durske van de Prins, Anja, werd bedankt voor haar onmisbare support op de achtergrond waarvan we weten dat die onmisbaar is om een Prins van dit kaliber overeind te houden. 

Toen was ‘t dan toch echt zover. Onder een passend muziekske met de nodige mineur klanken, werden de cape, steek en toebehoren van de Prins ontnomen. Prins Luuk de 48e is weer gewoon Antwan van Horik. Later hoorde we iemand roepen: “Heij Van Horik, kende me nie meer!?”


Foto’s

Deel dit: