Ex-Prinsen Teugelders

Ex-prinsen blijven verbonden aan carnaval.

Ieder jaar treft één persoon uit Ganzendonck de eer gevraagd te worden om voor één carnavalseizoen als Prins Luuk door het leven te gaan. Voor de één houdt het na dat seizoen weer op, de ander blijft aan het carnavalsgebeuren verbonden. Voor deze laatste groep is er o.a. de Prinsengarde van de stichting Teugelders van Ganzendonck. Hierin zijn (en worden) de ex-prinsen van Ganzendonck en hun partners opgenomen.

Een paar keer per jaar komen zij bijeen. Niet alleen om hun bijdrage aan het carnaval te bespreken, maar zeker ook gewoon voor de gezelligheid. Allemaal hebben ze een unieke ervaring mogen meemaken en alleen dat al schept een band. Het is echter niet alleen maar gezelligheid, de leden van de Prinsengarde leveren ook nog hun steentje bij aan het Ganzendonckse carnavalsfeest. Zo zorgen zij voor de organisatie van “Onze Luuk”, een prijs die tijdens carnaval wordt uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie welke niets met de Teugelders van doen heeft, maar wel een eigen bijdrage levert aan het carnaval. Ook zijn ze ieder jaar betrokken bij het afscheid van de zittende Prins. Uiteraard zijn ze ook aanwezig bij o.a. de bekendmaking van de nieuwe prins en boerenpaar, hun receptie en andere activiteiten.
De Prinsengarde is ondertussen een niet meer weg te denken onderdeel van de stichting Teugelders van Ganzendonck geworden. En ieder jaar denken zij stiekem toch weer even terug aan het jaar waarin zijzelf de scepter over Ganzendonck mochten zwaaien. Ook er aan terugdenken en het ophalen van gebeurtenissen van toen blijft leuk!

Sinds 1960 wordt er ieder jaar een prins carnaval gekozen door de Teugelders van Ganzendonck.

Deel dit:

Carnavalsstichting uit Beek en Donk (Noord-Brabant).