Ganzendonck trotseert storm

Dat de weergoden zo hun eigen plannen hadden met deze Carnaval hing, letterlijk, als een donderwolk boven de Ganzendonckse optocht. Al bij de Sleuteloverdracht vond het eerste crisisberaad plaats tussen de diverse Optochtcommissies en de burgemeester. In de uren die daarop volgden, werden weer-app’s en -websites naarstig gerefreshed, hopend op een positievere uitkomst. Zondagochtend 10:00 uur werd door de Optochtcommissie en het bestuur van Ganzendonck omcirkeld in de agenda voor een definitief besluit. Gelukkig bleken de windvlagen voorspellingen te zijn bijgesteld en kon het licht op groen. De optocht ging door!

Spannend bleef het wel. Nog los van de wispelturige weergoden moesten ook de deelnemers en het publiek het zien zitten om de elementen te trotseren. Want wat is een optocht als het publiek het laat afweten? Tijdens het opstellen werd al snel duidelijk dat de deelnemers er zin in hadden. Een voor een kwam men zijn startnummer, bonnen voor het diner en door de organisatie beschikbaar gestelde regenponcho’s ophalen. Prins Luuk XLVIII en Adjudant Rob toonden zich ware aanvoerders van deze Carnaval en gingen voorop boven op de Prinsenwagen. Ook het publiek liet zich van zijn beste kant zien. Gewapend met paraplu’s of gehuld in regenkleding stond men massaal langs de route om de creatieve creaties van de deelnemers te bewonderen. Hulde voor Ganzendonck!

Na de laatste stortbui wachtte de warme en droge thuishaven van dit Carnavalsseizoen op het Heuvelplein. Diverse acts hadden zich inmiddels warmgedraaid en al snel barstte het feestgedruis los. Prins Luuk XLVIII, Jeugdprins Luukske XXXIV, Jeugdprinses Caithlyn en Romy Brummelkamp gaven het podium aan de jongste deelnemers tijdens de jeugd prijsuitreiking. 

Hoewel niet alle deelnemers in de prijzen vielen heeft een ieder laten zien wel degelijk winnaar te zijn. De wijze waarop deze groep de elementen heeft getrotseerd verdient een heel groot compliment.

Onder begeleiding van het amusement van de Enge Buren ging Ganzendonck aan de maaltijd.

‘Petazzi mi worst’ stond op het menu. De dis werd binnen mum van tijd door de crew van het Javaans Eetcafe opgediend. Bij de prijsuitreiking voor de volwassenen namen de mannen van de Loco Loco Discoshow het over en werden de prijzen in de diverse categorieën uitgedeeld. 

Speciaal moment werd gecreëerd voor de Tappers. De ex-Prinsen van Ganzendonck beklommen het podium en reikten de LUUK uit aan deze groep voor hun jarenlange bijdrage aan het Ganzendonckse Carnaval. Na dit officiële gedeelte was het tijd voor feest. En dat werd het.


Bekijk hier de fotos van de optocht en prijsuitreiking

Deel dit: