Ganzendoncks carnaval – kei skon!!

Het Ganzendonckse carnaval 2017 is ‘kei skon’ geweest, om in de stijl van een veel gehoorde uitspraak te blijven. Het is moeilijk om er hoogtepunten uit te halen, maar natuurlijk was het eerste Carnavalsfestival er zeker wel één. Een bomvol muziekpaleis het Anker, allerlei stijlen muziek, heel veel gezelligheid en geen enkele wanklank. Het perfecte feestje, zoals het ook bedoeld was.

Vrijdag begon voor een groot aantal mensen carnaval al met een bezoek aan het prachtige O&U carnavalsconcert. De zaterdag stond overdag in het teken van de sleuteloverdracht. Burgemeester van der Meijden liet wederom zien te begrijpen hoe je zo’n feestje mee kunt helpen slagen. De zondag begon met de carnavalsviering in de Michaelkerk. Daar kreeg het dameskoor Zingiz ‘Onze Luuk’ uitgereikt van vanwege hun jarenlange bijdrage aan allelei carnavalsactiviteiten. De Ganzendonckse optocht trok zondagmiddag door de straten. Het talrijke publiek mocht genieten van een prachtige optocht met veel ludieke groepen. Door inschrijvingen van buiten Laarbeek te weren en goede afspraken te maken, was er dit jaar geen last van te harde muziek. ‘Een compliment voor alle deelnemers is hier zeker op zijn plaats’, aldus de organisatie van de Teugelders. Ook de prijsuitreiking was een feestje voor deelnemers en publiek. Alle deelnemers kregen hun welverdiende aandacht en er waren optredens van het duo Tjongejonge en de geweldige ‘Zingende schlager’ (cadeautje van beweging Op d’n Tocht). Ine van Dinteren kreeg ‘Den Opsteker’ uitgereikt als dank voor haar jarenlange inzet bij de Teugelders.

Maandag was de dag van de Musical Mondig van de Neij Prinsen Garde. In een bomvol Café zaal v.d. Burgt toonden velen weer aan dat er heel wat talent rondloopt in Ganzendonck (en soms daar buiten).  Het Gekleed gevolg van de Teugelders verraste vriend en vijand door als kapel Nummerke 11 op treden. Ze brachten 6 nummers, waar ze 3/4 jaar op gestudeerd hebben (inclusief leren noten lezen). Alle moeite werd gewaardeerd met een eerste prijs tijdens deze middag.

Maandag maakte prins Luuk en z’n Gevolg een tochtje rond het Heuvelplein. De Tapperij was het eerst aan de beurt. Hier was het volop feest met o.a. de kapel ‘Factor 12′ van Jumbo baas Frits van Eerd. Vervolgens ging de kroegentocht verder bij Café Thuis. Ook daar werd de feestvreugde vergroot door het grote gezelschap waarmee de Teugelders binnen kwamen. Als laatste was Café v.d. burgt aan de beurt. Hier had Beweging Op d’n Tocht een ludieke filmavond georganiseerd, welke letterlijk weinig om het lijf had.

Dinsdag was er de grote dag voor het boerenpaar. Grard en Anna traden in de on-echt, na uiteraard een veelbewogen bruiloft waar de nodige bezwaren moesten worden weggewerkt. De Biks Bent en Nummerke 11 leverden hun muzikale bijdrage en tijdens het WoedenSjoe Festival kwamen de tomatenplukkers uiteraard ook weer voorbij.

Uiteindelijk bleef daarna alleen het afscheidsfeest in de Tapperij nog over. In de volle zaak werden de laatste polonaises gelopen en waren Nummerke 3 en STOUDT er voor de perfecte muzikale ondersteuning. Afscheid werd ludiek genomen van Arian de Groot (is overgeleverd aan de Pirates of Ganzendonck). Ook het boerenpaar nam afscheid en gaf aan een geweldig carnavalsseizoen te hebben beleefd. Als laatste werd afscheid genomen van adjudant Elwin, prins Luuk XLV en prinses Lisa. De welbespraakte prins kreeg er nauwelijks genoeg van en boekte waarschijnlijk een nieuw record met de langste afscheidsspeech ooit. 

Carnaval 2017 in Ganzendonck is geweldig geweest. Een aantal vernieuwingen en groepen die een actieve bijdrage hebben geleverd, hebben aangetoond dat samenwerken en er in geloven nog steeds een prachtig carnavalsfeest op leveren.

De Teugelders willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan carnaval 2017 van meer dan van harte bedanken. Het was ‘niet te filme!’. Tot volgend jaar!!!!!

Deel dit: