Lama definitief de mascotte van Ganzendonck

Tijdens de Ganzendonckse optocht werd het al duidelijk. De Lama speelt weer een hoofdrol in het Ganzendonckse feest. CV Wanaw won met dit onderwerp de eerste prijs in de grote groepen en D’n Hort op ging aan de loop met de nieuwe Op d’n Tocht Publieksprijs Award: de Tuimellama.

Zo’n 15 jaar geleden maakte de Lama kennis met Carnaval nadat Op d’n Tocht met CV Spuugzat hem een hoofdrol gaf. Sindsdien heeft de Lama meer meegemaakt dan de gemiddelde Ganzendoncker fysiek en geestelijk zou kunnen verwerken. Het afgelopen jaar was de Lama bij de Duivenmelkers in goede handen, maar afgelopen vrijdag, op de dag van overdracht van het geliefde beestje aan Prins Luuk, bleek het al weer ontvreemd te zijn door enkele valse dames van Wanaw.

De prijsuitreiking van de Optocht onder leiding van de Loco’s, bleek weer een gouden zet te zijn. De oplopende spanning tijdens het uitreiken van de prijzen werd leuk onderbroken met flauwigheden, onder toeziend oog van de Lama. Nadat Sjors de Zingende Slager met groot enthousiasme de gehele tent aan het dansen kreeg, was het feest compleet. De Loco Loco Discoshow verzorgde het eindfeest op een inmiddels beproefde, maar altijd hilarische wijze. Natuurlijk goedkeurend gadegeslagen door de Lama.

Deel dit: