Nieuw carnavalsmotto

Sinds enkele jaren bestaat er in Ganzendonck een serieuze carnavals minnende denktank. Daarin zitten mensen van alle, zichzelf respecterende, Ganzendoncks carnavalsclubjes. Deze feestneuzen staan elk jaar voor de moeilijke taak om een nieuw carnavalsmotto te bedenken. Ook dit keer zijn ze daar weer in geslaagd.

 

“Ganzendonck fist, van bloemetjesgordijn naor dansfestijn.” Het motto heeft een symbolische betekenis. Het is een verwijzing naar de ommezwaai die in het Ganzendonckse carnaval is ingezet. Bovendien wordt met dit motto een brug geslagen tussen jong en oud. De oudere carnavalsvierder herkent zich nog in de carnavalskraker van Wim Kersten & De Viltjes. “Bloemetjesgordijn” werd in de jaren 80 in volle feestzalen en cafés uit volle borst meegezongen. Die eer is tegenwoordig weggelegd voor muziek van allerlei feest Dj’s en artiesten zoals Snollebollekes.

 

In de loop der jaren is niet alleen de carnavalsmuziek maar ook de carnavalsbeleving veranderd. Er ligt nu een mooie taak voor onze jeugd om het carnaval in Ganzendonck voor de toekomst te waarborgen en naar een hoger plan te tillen.

Deel dit: