Nieuw: Groot Carnavalsfeest voor en door basisscholen

Prins Luuk 48 wil Ganzendonckse jeugd culturele bagage meegeven

Op vrijdag 21 februari vieren de basisscholen samen Carnaval in de feesttent op het Heuvelplein. Een unieke gebeurtenis waarbij de jeugd uit groepen 5 tot en met 8 samen een hele middag Carnaval kunnen vieren. Het feest is niet alleen toegankelijk voor de Beek en Donkse scholen maar ook voor jeugd uit het speciaal onderwijs en diegene die elders op school zit.

Prins Luuk 48 is dolblij dat het de Carnavalsvereniging is gelukt om zijn hartewens in vervulling te laten gaan. Bij zijn aantreden gaf hij al aan het van groot belang te vinden om jeugd en jongeren uit Ganzendonck een groter cultureel bewustzijn mee te geven. “Carnaval is een ultieme uitlaatklep waarbij de creativiteit van de jeugd gestimuleerd wordt. Gek doen, dwars denken en af en toe eens lekker rebels durven zijn hoort bij ons Brabants DNA. Dat leer je met Carnaval vieren.”

Intocht Prins Luuk 48 en Luukske 34 met Prinses Caithlyn

Teugelders van Ganzendonck arriveren dit jaar zoals het hoort. Met een heus Luuks jacht meren ze op vrijdag om 13.11 uur aan bij de Beekse Brug. Iedereen is daarom al welkom om 13.00 uur aan de Dijkstraat bij het kanaal om de Hoogheden te verwelkomen. Van daaruit vertrekt men in optocht naar de tent aan het Heuvelplein om het Luukse Scholencarnaval te openen.

Spelshow, DJ Harold, workshop hossen en gratis ranja

De Carnavalsmiddag wordt in overleg met de scholen en onder begeleiding van de Teugelders van Ganzendonck een plezierig feest vol activiteiten en muziek. Met het spelen “Jongens tegen de meisjes” zal worden uitgemaakt of de Teugelderinnekes slimmer of sterker zijn dan de Teugelders. DJ Harold zorgt ervoor dat de polonaise wordt geoefend en Prins Luuk zal een workshop geven over de vergeten Carnavalsdans “hossen”. Volgens de woordvoerder van de Prins, is deelname aan deze workshop ook een aanrader voor de aanwezige volwassenen: “Hossen is gezond en sowieso, gezien de doelgroep, ook meer verantwoord dan de sensuele polonaise die vorig jaar een hit was”.

Meer weten?
Wil je op de hoogte blijven van alle actualiteiten, volg dan het Luuk de 48ste Journaal op Facebook en de website Teugelders.nl.

Deel dit: