Optocht met natte wind, maar wel wèrem!

Na een onstuimig begin, waren de weergoden ons gelukkig zeer goed gezind. Het bleef droog en Ganzendonck vergaapte zich massaal aan alle zottigheden langs de kant van de weg. Er deed een mooi aantal wagens mee; hoewel je sommigen met een vergrootglas moest zoeken.

Het Carnavalsthema ‘Om wèrem van te wôrre’ werd in alle toonaarden breed uitgemeten. Zo werd Slagerij Megens een hart onder de riem gestoken, kreeg de Prins een lap dance om wèrem van te worden, en Wai doen zomar wa had het heet en was onderweg naar Ganzendonck beach. D’n hortop vatte vlam. Maar volgens Duo Dubieus zat niemand daarop te wachten. Sommigen bleven cool. En gelukkig was de brandweer in de buurt.

Het was een prachtige optocht. De deelnemers hadden veel aandacht besteed aan hun creaties. De Optochtcommissie was verheugd door de vele jonge deelnemers.

Eenmaal op het Heuvelplein aangekomen werden de deelnemers en het publiek warm onthaald door Teugelders’ vedette Romy Brummelkamp, en Stevie Starlight en zijn matties van de Loco Loco Discoshow. Zij zweepten het publiek op met vlaggen en sambaballen voor de prijsuitreiking. Alle deelnemers werden in het zonnetje gezet en diverse prijzen werden gelukkig in de juiste volgorde uitgereikt.

Wim Maas ontving voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Teugelders van Ganzendonk D’n Opsteker tijdens de Prijsuitreiking. Deze onderscheiding maakte een grote indruk op hem en hij nam ‘em trots en geëmotioneerd in ontvangst. Vanaf deze plek: dik verdiend Wim en gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!


uitslagen 2019


foto’s optocht


foto’s prijsuitreiking

Deel dit: