Skipskutte 2019

Zaterdag 2 november vond traditiegetrouw het jaarlijkse Skipskutte plaats, de avond voor alle vrijwilligers van de stichting Teugelders van Ganzendonck, de officiële start van carnavalsseizoen 2019-2020. Zo’n 50 Teugelders kwamen rond de klok van 20.30u naar de Tapperij voor een gezellige avond met als thema ‘Goet Foud’ en een heuse Teugelders Knock-Out-Sjoo!
Allereerst heette de voorzitter, Maarten Maas, iedereen van harte welkom. Daarna werden de jubilarissen in het zonnetje gezet en hun jubileumspeld overhandigd. Dit jaar waren dat Jan Kluijtmans en Jos Vogels, beiden een bijzonder jubileum namelijk 33+2 jaar en Dely Kluijtmans die dit seizoen al 11 jaar vrijwilligster bij de Teugelders is. Antoon van Schaijk die al 22 jaar deel uit maakt van de stichting en Harry Mommers 11 jaar, konden helaas niet aanwezig zijn op deze avond. Aan hen wordt later dit carnavalsseizoen de jubileumspeld overhandigd.
Tijmen de Boer, Prins-gemaal van onze nu nog Prins Luuk XLVII van Ganzendonck, wist alle vragen van de Knock-Out-Sjoo goed te beantwoorden. Iedereen was dan ook verbaasd dat iemand afkomstig uit Urk, zoveel weet van het Ganzendoncks carnaval. Daarom mocht hij samen met de voorzitter het nieuwe carnavalsmotto bekendmaken: Skôn en skàànd gôn hàànd in hàànd!
Het was een gezellige avond, een goed begin van weer een mooi carnavalsseizoen!


Skipskutte

Deel dit: