Splash!! geeft Watermaand een zomers tintje

Muziek, botenparade en wateractiviteiten

Beek en Donk – Eén van de hoogtepunten tijdens de Laarbeekse Juni Watermaand is het zomerse evenement SplasH!!, georganiseerd door de Teugelders van Ganzendonck. Op een echte Watermaand locatie aan de zuid-Willemsvaart zijn er 2 dagen lang muzikale hoogtepunten en allerlei wateractiviteiten te beleven. Hoogtepunt is de Botenparade, welke op zondag 25 juni wordt gehouden. Meedoen hieraan is simpel en iedereen, ook van buiten Laarbeek, mag deelnemen. Enige voorwaarde is de aanwezigheid van een vaartuig dat blijft drijven en kan varen. Naast de Botenparade en de muziek zijn er allerlei activiteiten op- en rond het water.

Botenparade

Een lange ludieke stoet van rubberboten, kano’s, badkuipen, surfplanken, kartonnen boten, roeiboten, waterfietsen, plezierboten, speedboten, vlotten, luchtbedden, zwembanden en vaartuigen gemaakt van allerlei materialen vaart tijdens de Botenparade door het kanaal. Aankleden van de vaartuigen kan, net zoals bij b.v. de carnavalsoptocht, groots en, maar ook eenvoudig en klein. De botenparade legt met lage snelheid, aangegeven door de organisatie, het parcours af. De route is dit jaar wat anders dan vorig jaar. Er wordt gestart bij de Beekse brug (aan de zijde van de Bosscheweg). Vervolgens wordt ongeveer 500 meter richting sluis 6 gevaren. Daar wordt gekeerd en teruggevaren naar de Beekse brug. Nu aan de andere zijde van het kanaal bij de SplasH!! feesttent. Met deze routewijziging denkt de organisatie dit onderdeel aantrekkelijker te maken voor deelnemers én publiek. Er zijn ludieke prijzen te winnen in 2 categorieën: gemotoriseerd en niet gemotoriseerd.

Muziek en activiteiten

SplasH!! bestaat al jaren uit muziek en activiteiten die iets met water te maken hebben. Op zaterdagavond 24 juni start het evenement op de kade van het kanaal aan de Dijkstraat (bij de Beekse brug). Daar feest/party band “Link” a soup, , bekend van o.a. het jubileumfeest van de Teugelders, vanaf 20.00 uur garant voor een tropische muzikale en gezellige avond. Met vrienden, bekenden of familieleden kan iedereen er alvast in vakantiestemming komen.

Op zondag zijn er vanaf 13.00 uur allerlei activiteiten op- en rond het kanaal bij de Beekse brug. Het bekende Spijkerbroek hangen boven het kanaal! is er weer en voor de jeugd zijn er allerlei spellen met water. Om 15.00 uur start de Botenparade, waarvoor publiek zich op kan stellen langs het kanaal. Bij de feesttent is er muziek en kan een hapje en een drankje worden verkregen. De toegang bij alle SplasH!! activiteiten en het deelnemen aan de botenparade is helemaal gratis. Meer informatie www.teugelders.nl. en inschrijven voor de Botenparade kan Hier

Deel dit: