Trui en Hendrik in de onecht verbonden

Rond de klok van elf uur was het al een gezellige drukte bij de boerderij aan de Brugstraat. Familie, de getuigen Carla en Jeroen, vrienden van het Boerenpaar, Prins Luuk XLVIII en de Raad van Elf, verzamelden hier. Na koffie en een borrel om warm te blijven, klom het Boerenpaar op de prachtig versierde kar. Onder muzikale begeleiding van de Biks Bent, vertrok het hele gezelschap naar Café Zaal van de Burgt. Prins Luuk XLVIII en zijn Adjudant verplaatsen zich per legervoertuig, inclusief soldaten. Dit om een vete uit te vechten met de vader van de Boerin, Henk R. Die stelde eerder al dat op basis van de historische grens, de Snelle Loop, de trouwerij op Gemerts grondgebied moet plaatsvinden. Daar waar de trouwstoet de brug over ging, was het bord Beek en Donk vervangen door Gemert. De Adjudant loste dit snel op, waarna de stoet verder kon. 

Tijdens de brunch hebben Henk R. en Prins Luuk XLVIII een vredesakkoord gesloten, waarbij een stuk grondgebied van Beek en Donk mee naar Gemert ging. Iedereen genoot van de goed verzorgde brunch. Ondertussen dansten de Dansmariekes hun mooie gardedans voor het Boerenpaar. 

Na de brunch vertrok het hele gezelschap naar Café-Zaal de Tapperij, waar de trouwerij zou plaatsvinden. Na een woordje van de voorzitter, nam de ambtenaar van de boergelijke stand, Joan Briels, het woord. Hij sloeg de grote trom en wist haarfijn te vertellen dat er ook ambtenaren zijn die werken en waarom kleine mannen de grote trom slaan. Voordat de ambtenaar het onechte huwelijk kon sluiten, hadden de kinderen van Trui en Hendrik nog bezwaar. Het leek hen verstandiger niet te trouwen, maar met de belofte van een weekend Efteling kon de trouwerij doorgaan. 

Het bleef spannend of dit stel nou in de echt of in de onecht met elkaar verbonden wilde worden. Het werd toch in de onecht! Daarna was het de beurt aan pastoor Wieteke om haar preek te houden. Ze was van mening dat dans en muziek goed is voor het huwelijksgeluk van het kersverse paar. Daarop werd meteen een dans ingezet en de trouwaktes ondertekend. Hiermee was het officiële gedeelte klaar. Een woord van dank aan de Biks Bent voor de muzikale omlijsting van de Boerenbruiloft!

Hendrik en Trui ontvingen van iedereen felicitaties en er werd de rest van de middag gefeest. Hendrik en Trui, Carla en Jeroen zongen nog hun eigen geschreven lied, over de boerencamping, waarmee ze een dag eerder hadden gewonnen.

Iedereen bedankt die op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen aan de Boerenbruiloft van Hendrik en Trui!

Deel dit: