Uitverkochte Seniorenmiddag zaterdag 8 februari

In een geheel uitverkocht Anker werd zaterdagmiddag de Seniorenmiddag gehouden. De middag voor de oudere jeugd van Ganzendonck wordt georganiseerd door de Club van 100 in samenwerking met de KBO, afdeling Beek en Donk. Zij deden er alles aan om het eenieder naar zijn zin te maken. Zo is de entreeprijs laag en krijgen de bezoekers naast een kop koffie, ook een extra consumptie.

De middag werd gepresenteerd door Hanneke van Oss en muzikaal begeleid door de Coöperatieve StoomAfblaaskapel. Nadat Prins Luuk 48e met zijn Gevolg het podium betreden had, zongen de Prins en Hanneke samen een aandoenlijk duet waardoor menigeen een traantje moest wegpinken.

Daarna dansten de Ganzendonckse Dansmariekes een wervelende gardedans en betrad Gerard van Kol uit Lijssel (Liessel) het podium. Gerard zong prachtige Nederlandstalige liedjes welke hij met herkenbare oudere jeugd humor aan elkaar praatte.

Na Gerard was het de beurt aan twee Ganzendonckse debutanten. Niemand minder dan Wieke de Wit en Stephan van Schijndel namen om beurten bezit van de ton. Stephan alias D’n bikse sopper, noemde met de nodige humor alle bijnamen in de tijd dat de oudere jeugd nog ‘jeugd’ genoemd werd.

Wieke de Wit betrad het podium als de The Voluptuous Widow of Goose Donkey. Met een flinke dosis zelfspot en uitleg hoe je een plukje haar van een Chihuahua haalt, kreeg ze de zaal plat van het lachen.

Aangezien D’n Bikse Sopper en The Voluptuous Widow of Goose Donkey ook nog op gaan treden tijdens de Kolderzitting op Carnavalszondag, kunnen we niet teveel van hun act verklappen, maar hilarisch was het zeer zeker.

Na de pauze openden de Dansmariekes het tweede deel van de Seniorenmiddag met hun showdans, waarna het Sint Joachim koor herkenbare liedjes ten gehore brachten. De oudere jeugd in de zaal zong uit volle borst mee.

Vervolgens was het opnieuw Gerard van Kol die de zaal wist te boeien met zang en klets.

KUUB sloot de grandioze middag af op hun welbekende manier waarbij de actualiteit direct in hun liedjes terug kwam. Want voor de eerste maal werd het nieuwe lied over het Coronavirus ten gehore gebracht. KUUB had voor hun optreden nog eventjes geoefend in de kleedruimte. Na het scanderen van ‘We Want More, We Want More’ zong KUUB nog een extra toegift waarna de middag werd afgesloten.

Al met al een geweldige middag waar de oudere jeugd bij vertrek uit ‘t Anker werd getrakteerd op een tegoedbon van Bakkerij ‘t Bakkertje en een broodje haring.

Eenieder die deze middag mede mogelijk gemaakt hebben: enorm bedankt!


Foto’s

Deel dit: