Voor alle kinderen die dansen leuk vinden

“Je hoeft niet per se van carnaval te houden om dansmarieke te zijn”, zegt Sjors Heinsbergen. Zij is één van de meiden die lid zijn van de Ganzendonckse dansmariekes. “Het dansen en de gezelligheid onder elkaar is heel leuk, ook wanneer je geen echte carnavalsvierder bent”, vervolgt ze. In april starten de meiden weer met hun training voor het nieuwe carnavalsseizoen. “In het nieuwe jaar gaat mijn zusje ook meedoen”, aldus Sjors. Op dit moment bestaat het groepje uit 8 meiden die de nieuwe groep vormen. Kinderen die met carnaval 2018 minimaal 8 jaar oud zijn kunnen nog worden aangemeld.

Lieke van Ansem is met haar 12 jaar de oudste van de groep. “Ik wil al vanaf mijn 4e jaar dansmarieke worden, zegt Lieke. Ondertussen is ze nu al 6 jaar met veel plezier lid. “Ik vind het kei leuk en ook mijn ouders zijn lid van de Teugelders. Het is een echte teamsport, die je met z’n allen samen doet”. Lieke geeft aan de wens te hebben ‘later’ trainster te worden van de dansmariekes. Ook Noa van den Wildenberg (8 jaar), aangemeld door haar opa, houdt van de leuke pasjes die ze als dansmarieke uit mag voeren. Ze vertelt ook dat ze ieder jaar 2 dansen instuderen: een gardedans en een showdans. “Het is heel gezellig, ook buiten het dansen om. In december hebben we een sinterklaasavond met cadeautjes en zwarte Piet die op bezoek komt”. Sjors vult aan: “We vieren met elkaar ook onze verjaardagen”. Een wens heeft Sjors ook nog: “Ik zou het leuk vinden wanneer we op iedere Beek en Donkse basisschool een keer zouden mogen dansen”.

De Ganzendonckse dansmariekes oefenen vanaf april iedere maandag (behalve schoolvakanties en feestdagen) tussen 19.00 en 20.00 uur bij Café Zaal v.d. Burgt. Op vele momenten in de aanloop naar- en tijdens carnaval vertonen zij hun danskunsten tijdens de diverse evenementen. Aanmelden of meer informatie verkrijgen kan door een e-mail te sturen naar: info@teugelders.nl of te bellen naar Suzan Kluytmans (0492-466293).

Deel dit: